L’executiu català té 15 edificis en venda i que estan exposats al web del Departament d’economia i Coneixement de la Generalitat.  Allà tothom es pot informar de les característiques de cada immoble i del preu de venda. A banda, tot i que no apareix al web, la Generalitat també està estudiant diverses ofertes per vendre l’edifici de la Borsa de Barcelona situada al passeig de Gràcia, 19 per uns 57 milions d’euros.

La Generalitat de Catalunya està immersa en ple procés d’elaboració dels pressupostos de 2013 i, sense saber si obtindrà un marge extra de dèficit públic per a aquest any, necessita impulsar la venda d’immobles de propietat per aconseguir ingressos extraordinaris.

Entre els edificis que seran subhastats, tots desocupats, hi figuren la Casa Burés i l‘antiga seu del Memorial Democràtic, situada a la Via Laietana. Està previst que tots dos edificis es subhastin abans de l’estiu. Per altra banda, l’edifici situat al passeig de Pujades, 11-13 el Govern preveu subhastar-lo després de l’estiu.

Pel que fa als 15 edificis restants, als qual cal sumar el de la Borsa, es tracta d’immobles ocupats per serveis de la Generalitat, cosa que fa que el comprador adquireix l’immoble amb el compromís de llogar l’edifici a la Generalitat durant un màxim de vint anys.

Malgrat que el govern català va iniciar el procés de venda de la majoria d’aquests immobles el 2011, l’any passat només va aconseguir tancar la venda de tres edificis: un al carrer del Doctor Roux, 80-86 per 14 milions i mig d’euros; un altre al carrer de Muntaner, 221 per 2 milions i mig d’euros; i la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat a l’avinguda de Josep Tarradelles 2-6 per 52 milions d’euros.

A més, a principi de febrer la Generalitat va tancar la venda de la seu de l’Agència Tributària de Catalunya al carrer de Fontanella, 6-8 per 24,9 milions d’euros. En total i fins ara, el Govern ha ingressat per venda d’edificis 93,95 milions d’euros.