Centenars de treballadors i treballadores de la funció pública s'han concentrat des de mitja tarda a la plaça de Sant Jaume per protestar en contra de les polítiques de retallades del govern català. JOAN CARLES GALLEGO, secretari general de CCOO Catalunya "Seguir mantenint que cal retallar els sous dels treballadors públics és absurd. És la tercera vegada que ho estan fent en els últims anys i s'està demostrant que no té cap resultat." JOSEP MARIA ÀLVAREZ, secretari general d'UGT Catalunya "No hi ha cap rao objectiva per carregar una vegada més sobre els empleats públics els plats trencats d'una política incorrecta de la UE, del Govern espanyol i del govern de la Generalitat." Els sindicats denuncien que el sector de l'educació és un dels més perjudicats per totes les mesures que els han afectat, com l'augment de les ràtios a les aules o la manca de substitucions del personal. VÍCTOR CÓRDOBA, mestre de primària "Ja l'any pasat vaig passar a ser substitut amb les retallades i aquest any se m'ha agreujat perquè he passat a mitja jornada. Directament sou a la meitat, hores de treball a la meitat." Si el sector educatiu està patint, el sector sanitari no es queda enrere pel que fa a retallades i al personal ja se li ha acabat la paciència. TERESA ROMEU treballadora de l'ICS "Són unes mesures que els treballadors estan dient prou, no volen més retallades, ja no podem més". Els treballadors públics ja han anunciat que mentre la seva situació laboral no millori continuaran reclamant el dret oferir un servei públic de qualitat i persistiran en la lluita per defensar els seus drets laborals i socials.

La Sanitat, la Educació, la Justícia i els Bombers són només una part dels sectors que han format part del miler de persones que s’han concentrat aquesta tarda a la Plaça de Sant Jaume per protestar contra la política de retallades que el govern català està realitzant i que els afecta com a treballadors de la funció pública.

A la concentració hi ha participat el secretari general de la UGT, Josep Maria Àlvarez, que ha explicat que els actuals són temps de lluita. “En altres moments això s’arreglava amb negociació, ara són temps de lluita”. El secretari general de la UGT s’ha mostrat convençut que “aquesta guerra la guanyaran els treballadors” i ha avisat que la situació encara es desbordarà més a causa de la incompetència política. “La lluita la comencen a guanyar a Xipre, a Ercros de Flix… Guanyarà qui aguanti més, qui sigui capaç d’explicar-se millor. Al carrer, obligarem els polítics que canviïn. Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ha criticat la política de retallades del govern català ja que “retallar el sou dels treballadors públics és absurd, no té cap resultat”

Les crítiques a les retallades del govern sobre el sector públic s’han deixat sentir des de tots els angles de la funció pública. Representants dels bombers han denunciat que les retallades fan que el material no es pugui reparar i a mitjà termini obligaran a tancar parcs. El món de l’educació ha protestat contra la reducció de sou, el tancament de centres i la reducció de dotacions horàries, i els col·lectius en defensa de la sanitat pública han criticat l’atac a la universalitat del sistema sanitari.