Un pis a Barcelona amb vista al mar. Una segona residència al Montseny. O bé, una casa a la Costa Brava. Són els reclams que fan dels inversors russos el bé més preuat del Meeting Point. Amb el mercat immobiliari interior pràcticament aturat, cal buscar compradors de fora. KATERYNA MATSEPURA, assessora immobiliària "Barcelona está de moda, está muy bien posicionada en nuestros países. A los rusos les gusta la comida, el clima..." I per això, el rus comparteix protagonisme al saló amb el castellà o el català. Fins i tot les entitats financeres enfoquen les seves vendes als clients de l'Europa de l'Est. No s'obliden, però, de la gent d'aquí. Molts s'han acostat a la caça d'una oferta interessant. "Se está hablando mucho de que están bajando los precios y realmente queremos comprobarlo." Alguns han tingut sort... "Hi ha un pis, un àtic al Maresme, que està bastant bé, a un preu molt bo." Però d'altres s'han endut una decepció. "El que veiem és que hi ha ofertes però a la zona de Barcelona, poc." Tot i que, segons les immobiliàries, els pisos del centre de Barcelona han baixat, el cert és que cal buscar als barris perifèrics o a ciutats de l'Àrea Metropolitana per trobar les grans gangues. DANIEL GULÍAS, agent immobiliari "Los hay en Nou Barris, en Horta, en l'Hospitalet. Allí tenemos pisos de derribo. Han tocado suelo. Cuestan 30.000, 40.000, 50.000 euros." I entre tota aquesta oferta, fins i tot hi ha lloc per a un particular que vol vendre una casa amb terreny. Potser a algun rus... "Es que los españoles no compra ninguno nada ya. Ya no hay dinero. Y el poco que hay se lo han llevado fuera o lo han debajo el ladrillo." Tot i això, en Rafael assegura que no té pressa. Si aconsegueix vendre millor, però si no, no es podrà dir que no ho ha intentat.

En aquest sentit, l’entitat financera CatalunyaCaixa ha creat un canal específic de venda enfocat als compradors russos. Segons l’entitat financera tenen un “elevat poder adquisitiu” i un interès especial a comprar residències a la costa catalana.

Segons explica Slike Dittrick, directora de Màrqueting de l’empresa Engel&Völkers, molts empresaris russos estan instal·lant-se a Catalunya i busquen primeres i segones residències on establir-se.

El Barcelona Meeting Point també serveix perquè els ciutadans s’hi acostin a buscar una oferta interessant. Algunes entitats bancàries fan descomptes especials durant el saló que en alguns casos arriben al 25% del preu ja rebaixat.