L’Institut Nacional d’Estadística ha informat aquest dijous de l’augment de l’IPC durant el mes de setembre. La pujada de l’IVA, aprovada pel govern central, l’augment dels preus dels automòbils i dels carburants, el transport, l’habitatge, la medicina, l’oci i la cultura i les comunicacions són el que més han influenciat en l’augment de preus. Paral·lelament a aquest increment en la majoria dels grups, destaca la caiguda de la taxa anual de les begudes alcohòliques i el tabac.

La pujada de l’IPC s’ha vist reflectida amb l’augment de preus de totes les demarcacions catalanes durant el mes de setembre. A Barcelona ha augmentat un 1%. Amb aquesta dada, l’IPC interanual encadena tres mesos d’ascensos després d’haver repuntat al juliol i l’agost.

En el conjunt de l’Estat espanyol, la inflació interanual ha augmentat set dècimes respecte a l’agost i se situa entorn del 3,4%, una xifra que suposa un nou rècord des de maig de 2011. Les comunitats autònomes amb una taxa interanual més alta són Catalunya i Cantàbria.