L’Hotel AC Diplomatic va canviar de mans el 2012, quan va passar a posseir-lo la cadena Marriot. Després d’una profunda renovació, l’establiment, situat al número 122 del carrer de Pau Claris, va guanyar una estrella i va passar a tenir-ne cinc. No han passat ni dos anys d’aquella operació que se n’ha produït una altra. L’objectiu del Departament d’Inversions de les forces armades de Qatar és posar diners a les grans ciutats europees que tenen més potencial turístic.

L’exèrcit qatarià vol que Marriot segueixi al capdavant de la gestió i per això preveu signar un contracte a llarg termini. Tot i això, la nova propietat vol prendre el timó de les grans decisions d’estratègia de l’empresa.

El mercat immobiliari hoteler en ple moviment

En els darrers mesos s’han produït grans operacions financeres en el mercat d’hotels de Barcelona. Les grans empreses hoteleres internacionals s’han fixat en Barcelona, com la cadena d’hotels de luxe Grand Hyatt que, a través del grup Emin Capital, ha comprat la Torre Agbar per fer-ne un establiment de la marca. També el grup Qatar Diar va adquirir l’Hotel W després de pagar 200 milions d’euros.