Amb l’entrada en vigor de la fase d’emergència per sequera un dels sectors més afectats són els gimnasos. Especialment aquells que disposen de piscina que han de mirar de compensar la despesa d’aigua de la instal·lació amb la resta del consum total del gimnàs. Fins i tot, en el cas hipotètic d’arribar a la fase 2 d’emergència, es veurien obligats a tancar les dutxes. En aquest sentit, des de la patronal de gimnasos volen que el govern comenci a moure línies d’ajuda econòmica urgents per al sector i evitar que aquest comenci a acumular pèrdues per les restriccions.

Reunió amb el Departament d’Empresa

La gerent de la patronal del sector, Iolanda Latorre, d’Adecaff, ja ha demanat reunir-se amb el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, a qui vol proposar que es creïn tres línies d’ajudes econòmiques molt concretes. La primera hauria de servir per ajudar aquelles empreses que comencin a acumular pèrdues, una segona línia d’ajudes per als gimnasos que encara no siguin prou eficients en l’estalvi de l’aigua i, una tercera, a l’estil del que es va fer per la covid, per flexibilitzar el procés d’acomiadament de treballadors perquè sigui el menys traumàtic possible.

Poder gestionar els recursos assignats

Un dels principals cavalls de batalla per a la patronal és aconseguir que la Generalitat sigui més flexible. Per a Latorre, la Generalitat no està legitimada per interferir en l’organització del recurs de l’aigua que ells en fan, si bé pot marcar els topalls de consum d’aigua. La gerent d’Adecaff vol, per exemple, que en el cas que un gimnàs vulgui tancar la piscina i prioritzar l’obertura de les dutxes ho pugui fer.

Aquesta tarda, el sector en bloc es reuneix amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, que ja ha avisat que no pot fer un decret a la carta per als gimnasos. La patronal veu molt complicat que l’administració acabi deixant en les seves mans la gestió del topall d’aigua en les seves instal·lacions i creu que no es mouran les posicions.