BERNAT SORINAS, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Demanda clara: reunió amb la SAREB, entrega dels habitatges per les famílies. I en el cas que la SAREB segueixi comportar-se de manera irresponsable com fins ara, sense voler reconèixer la PAH com un actor principal de la lluita per l'habitatge digne i no agafant-nos el telèfon, estarem resistint al possible desallotjament del bloc de la Bordeta."

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca demana a les administracions que tractin de paralitzar l’ordre judicial, que podria notificar-se als inquilins de l’edifici en qualsevol moment. Des del moment en què es faci efectiva, les set famílies que actualment hi viuen tindran una setmana per abandonar el bloc. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca considera que la Sareb, també coneguda com a “banc dolent”, s’està comportant de manera indigna i assegura que oposarà resistència al desallotjament en cas que es faci efectiu: “En cas que la Sareb segueixi sense reconèixer la PAH com un actor principal de la lluita per l’habitatge digne i segueixi sense agafar-nos el telèfon, resistirem al possible desallotjament del bloc de la Bordeta“, explica Bernat Sorinas, portaveu de la plataforma.

Des de la PAH es considera que caldria que l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat es fes càrrec del bloc i negociés posteriorment amb les famílies afectades, un model de gestió que, segons l’entitat, ha tingut bons resultats en 57 pisos ocupats de Sabadell i Manresa. L’Ajuntament de Barcelona ha assegurat a BTV que ja s’està treballant per trobar una solució al conflicte i explica que el consistori té una sensibilitat especial amb les persones que poden estar en risc d’exclusió social.