El col·lectiu que ocupa el Banc Expropiat ha explicat que Fandos va justificar el pagament  revalorant la “tasca social que duu a terme al barri”, tot i que els ocupants del local asseguren que la veritable intenció de la regidora era “comprar la pau social en un any delicat d’eleccions” i evitar així el desallotjament del local i un possible conflicte “com ja va passar a Can Vies”.

Els okupes demanen, a través d’un comunicat, que s’expliqui amb quins diners s’ha pagat aquest lloguer i de quina partida pressupostària ha sortit. A més, reclamen saber si la decisió la va prendre Maite Fandos, el seu grup o si va ser consensuat amb la resta de grups de la mesa del districte.

El Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament ha confirmat la trobada entre Maite Fandos i el col·lectiu del Banc Expropiat, i ha defensat la gestió del govern anterior. Segons CiU, l’Ajuntament va considerar que l’activitat que s’hi feia no generava rebuig entre els veïns i dinamitzava el barri, fet que va portar el consistori a acordar el pagament del lloguer amb el propietari del local per “guanyar temps” en cas un desallotjament imminent i arribar a un consens amb el Banc Expropiat després de les eleccions municipals.