La Fundació Barcelona Comerç i la Confederació de Comerç de Catalunya han respost les peticions d’UGT i CCOO, que han anunciat mobilitzacions si es manté l’obertura en diumenge durant l’estiu. Les associacions s’han mostrat favorables a asseure’s a negociar amb els sindicats quan finalitzi aquesta temporada, de cara a la tardor.

El secretari General de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha explicat que entén “la posició dels sindicats perquè la conciliació personal i laboral és molt dura” però ha descartat fer cap modificació per als propers mesos, tenint en compte que “tot està programat i les empreses ja tenen les contractacions fetes”. Considera que la petició sindical “arriba tard per poder fer una reconfiguració” i assenyala que “serà una decisió que l’Ajuntament haurà de prendre de manera consensuada amb tot el sector comercial”.

En la mateixa línia, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, afirma que la proposta sindical és “molt precipitada” perquè, de fet, el decret es va aprovar fa dos anys i el primer diumenge d’obertura és, precisament, el 12 de juliol. A més, Gasca alerta que si es deroga el decret el govern central podria imposar una llei més permissiva de “llibertat total” que eliminaria la norma actual, que estableix “un horari limitat amb temps limitat”. En aquest sentit considera que “el comerç de Barcelona és per als barcelonins i no per a la gent que ve de fora i ha de canviar la nostra llei comercial”.