Sembla que de moment tot va a l'hora. Els viatgers que han tornat de Grècia han pogut fer les vacances amb normalitat. No han tingut problemes amb els diners i tampoc no han vist mancances de productes. Aquí totes les companyies aèries que hi operen han mantingut els vols. Les agències asseguren que no han tingut cancel·lacions i que és un bon any de venda de viatges a Grècia tot i que ara el ritme s'ha frenat. Els que es posen en contacte amb ells tenen dubtes. Per això els fan una recomanació clara. MARTÍ SARRATE, president d'ACAVe "Que portin més efectiu per evitar fer cua als caixers" CÉSAR HERRERO, director de Catai Tours Catalunya "Rebem cada dia informació dels corresponsals a les illes i a la capital, i cap problema pels clients que estan de vacances" I sobre l'ús de les targetes, no han de tenir problemes. "Si una tenda o comerç no accepta targeta, això no és legal, ells mateixos insten a la gent a que ho denunciï perquè això no hauria de ser així" Els que pateixen són els turistes grecs recent arribats a Barcelona. Esperen que els diners que han pogut treure per venir fins aquí siguin suficients. "Depèn de com sigui Barcelona de cara!" Els grecs també coincideixen a dir que els turistes estrangers no haurien de tenir problemes a Grècia, sempre que, concreten, els caixers que es trobin no s'hagin quedat sense bitllets.

Viatjar a Grècia no suposarà cap problema per als qui tinguin el país hel·lè en l’agenda d’aquest estiu. El director de l’ACAVe, Martí Sarrate, ha indicat que el “corralito” afecta només els ciutadans grecs i, per tant, els turistes poden pagar amb targeta de dèbit o crèdit expedides a l’estat espanyol i retirar la quantitat de diners en efectiu que desitgin. Es tracta d’un problema polític i econòmic sobre com es liquida el deute grec però “els turistes no se n’adonen”, afirma Sarrate.

Per la seva banda, el Ministeri d’Afers Exteriors ha alertat en el seu portal web que les restriccions al sistema financer poden afectar “la retirada d’efectiu dels caixers automàtics a tot el país” i, per aquesta raó, recomanen portar diners en efectiu suficients “per a despeses corrents i d’altres de caràcter imprevisible”. També recomanen estar alerta sobre la “convocatòria de vagues i manifestacions que puguin alterar l’ordre públic” al centre d’Atenes i Salònica.

El país rep al voltant de 19 milions de turistes cada any i, segons l’Associació Catalana d’Agències de Viatges, no s’han registrat cancel·lacions, tal com han indicat alguns mitjans alemanys. Segons Sarrate es tracta de comunicacions amb un alta dosi ideològica: “Alemanya representa una mica la veu cantant en aquest problema polític i econòmic i la informació que han transmès als seus ciutadans ha estat totalment diferent, tot i que hauria de ser la mateixa.” Per això, Sarrate ha apel·lat a la màxima transparència per evitar generar sensacions d’incertesa.