L'onada de calor ha disparat el consum elèctric a màxims que no vèiem des de l'any 2011. Els aparells d'aire condicionat treballen sense descans, i la demanda d'energia aquests dies és la més alta dels últims quatre anys, amb un pic, ahir, que va arribar a prop dels 40.000 megawatts. I si la demanda d'energia bat rècords, també ho està fent la de beguda, fruita i verdures. Als supermercats, els prestatges de tots els productes amb efecte refrescant s'han d'anar omplint contínuament. En aquest supermercat, els darrers quinze dies, s'ha disparat la venda d'aigua, sobretot de les garrafes de cinc i vuit litres, i de fruites d'estiu: préssec, nectarina, meló i síndria. També ho ha fet la venda d'orxata, producte típicament d'estiu, i de sucs i refrescos. JOSEP FUENTES, gerent del supermercat Condis "La venda d'aigua ha incrementat un 60%, la de fruita un 20% i la de refrescos un 30%." Aquest establiment especialitzat en sucs de fruita i verdura ubicat al carrer de Joaquín Costa, també ha hagut de reforçar les reserves de producte fresc per elaborar les varietats més refrescants. GEMMA PONSA, copropietària de la botiga Mother "La gent ja no pregunta. Entren i directament l'agafen. Els de meló i síndria, amb una mica de gingebre..." Però tot i que la frase més repetida és la calor que fa, encara som lluny del juliol de 2010. Els termòmetres van tocar sostre i el consum elèctric va superar els 41.000 megawatts, rècord històric de consum a l'estiu.

Els aparells d’aire condicionat i els ventiladors no s’aturen i, aquest estiu, la demanda d’energia ha batut rècords. Segons dades de la Red Eléctrica Española (REE), aquest dimarts el consum ha arribat a 39.457 MW a les 13.40 h, una xifra que encara se situa lluny  del màxim històric de consum d’estiu, registrada el 19 de juliol de 2010, en què es van superar els 41.000 megawatts. El rècord absolut data del 17 de desembre de 2007, en què es va registrar el consum de 45.450 MW.

De maneta amb la demanda d’energia, també augmenta el consum de beguda, fruita i verdures. El gerent del supermercat Condis, Josep Fuentes, assenyala que s’ha disparat la venda de garrafes d’aigua de cinc i vuit litres en un 60%, la de fruita un 20% i la de refrescos un 30%.”