L’anunci d’aquesta nova subhasta, que es convocarà en els propers dies, segueix amb la tendència que la Generalitat ha seguit en els últims anys de vendre les oficines públiques de Barcelona per traslladar-les a la perifèria i reduir despeses. De fet, el govern ha venut prop d’una vintena d’edificis públics des de 2012, ja sigui en subhastes de grans lots d’immobles o per venda directa, com en els casos de la Casa Burés o de l’antic edifici del Memorial Democràtic.

Segons el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, aquest tipus d’operacions serveixen “per no haver de fer més retallades”. Homs també ha criticat els partits que es mostren contraris a la venda d’edificis públics i a la vegada demanen que no hi hagi més retallades, però “mai no aporten cap solució”.

Francesc Homs ha especificat que aquesta subhasta és “una de les primeres decisions de l’any” pel que fa als 2.300 milions d’euros que la Generalitat va preveure ingressar el 2014 procedents de vendes i concessions, i que no estaven detallats.