Les setrilleres clàssiques de bars i restaurants ja són història. D'ara endavant se substituiran per aquestes altres. La diferència és que un cop buit, el recipient s'haurà de llençar. En aquest establiment ja fa dos mesos que apliquen la nova mesura i n'estan contents. Utilitzar envasos o recipients etiquetats d'un sol ús és una recomanació europea, però només tres països han aplicat la norma: Portugal, Itàlia i, ara, Espanya. Els restaurados que fan menús a preus més ajustats veuen la mesura com un maldecap. IGNASI HUGUET, restaurant CDC "Suposa un sobrecost als restaurants, sobretot als que ens dediquem al menú i ja anem molt 'apretats'." Una opinió que comparteixen des del Gremi de Restauració. Asseguren que la mesura no és necessària, que suposarà un increment de residus i que, a més, encarirà els preus. "La monodosis de 20 cl costa 40 cèntims, per tant, el litre passa a ser 20 euros. Fins ara aquest mateix oli el pagàvem per dos o tres euros." La prohibició de les setrilleres als restaurants era una antiga reivindicació dels productors d'oli, que consideren que l'ús d'aquest producte a granel li resta valor. A partir d'ara, l'oli se servirà com si fos vi. Etiquetat amb la seva pròpia marca.

La prohibició de les setrilleres als restaurants era una antiga reivindicació dels productors d’oli, que consideren que l’ús d’aquest producte a granel li resta valor i va en contra dels interessos dels clients, perquè no saben quina mena d’oli estan consumint.

Tot i que alguns establiments hi estan a favor, la majoria de bars i restaurants que es dediquen als menús es queixen que la nova mesura els suposarà més costos, en preus ja molt ajustats. Una opinió que comparteixen des del Gremi de Restauració. Asseguren que la mesura no és necessària, que suposarà un increment de residus i que, a més, encarirà els preus. El director tècnic del gremi, Josep Maria Torres, justifica les queixes: “La monodosi de 20 cl costa 40 cèntims, per tant, el litre passa a valdre 20 euros; fins ara aquest mateix oli costava entre dos i quatre euros.”

Tot i que es tracta d’una recomanació de la Unió Europea, només tres països membres l’han aplicat fins ara: Portugal, Itàlia i Espanya.