Ni el Portal de l'Àngel ni el passeig de Gràcia, dos dels carrers més comercials i cèntrics de la ciutat, no han notat gaire la visita dels congressistes. Només ahir a la tarda, coincidint amb el tancament del recinte firal a les quatre, els botiguers diuen que la cosa es va animar una mica. Però en general les vendes han estat molt poc significatives. LLUÍS SANS, president d'Amics del Passeig de Gràcia "La gent venia sobretot per motius professionals, amb una agenda molt apretada, però sí que alguns s'han pogut escapar a fer compres i qui ho ha fet ha estat per un import bastant elevat". En alguns casos s'han arribat a gastar fins a 20.000 euros. Els qui fan més despesa, els asiàtics, sobretot en productes de joieria i rellotgeria. Els comerciants esperaven amb il·lusió l'arribada del Mobile, però les expectatives no s'han complert. Un dels motius que ho explica és el perfil del congressista molt diferent al del turista. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació Catalana de Comerç "La idea era que, dels 350 milions d'euros que la ciutat podia gaudir, un 20% normalment va orientat a l'activitat comercial. Però això és quan estem parlant d'activitats on el component social i turístic de la visita és important. Però aquest congrés els alts executius estaven per tot el que és els contactes i els negocis, i no han tingut pràcticament cap temps per gaudir de la ciutat." Per això confien que els congressistes tornin a visitar la ciutat, però com a turistes. Fraile també ha demanat a l'Ajuntament que faci un estudi de la repercussió de l'esdeveniment en el sector.

La pluja de milions que ha deixat el MWC a la ciutat no ha repercutit tant com s’esperava en el sector del comerç. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, diu que un congressista no té el perfil d’un turista i que els assistents passen pràcticament tota la jornada al recinte firal. Tot i això, Fraile ha assegurat que els botiguers van detectar un repunt de vendes dijous a la tarda, just quan va tancar la fira. Per conèixer millor el perfil del congressista, Fraile demanarà a l’Ajuntament un estudi sobre la repercussió del congrés en el sector del comerç a la ciutat.

Els pocs que sí que han aprofitat l’estada a Barcelona per anar de compres s’han dirigit al passeig de Gràcia, sobretot a les botigues de joieria i rellotgeria. Els asiàtics han estat els que més despesa hi han fet. A la botiga Rabat han vist com s’han incrementat les vendes aquesta setmana un 50%. Els congressistes l’han visitat durant les tardes i no s’han estat de res.