Aquesta ha estat la primera mobilització després de saber-se que el Consell Social aturara els acomiadaments dels 73 interins de personal d’administració i serveis (PAS) a canvi de reduir el 25% de la jornada i el sou a tot el personal interí del centre (120 en total), no només els afectats per la reducció de plantilla. Aquest òrgan de govern ha donat un termini d’un mes per negociar la mesura, que no ha estat ben vista per bona part de la comunitat universitària, que s’ha concentrat a les 12h als jardins del rectorat i posteriorment hi ha entrat per quedar-s’hi i sumar-se a la tancada indefinida iniciada fa 21 dies.

L’Assemblea d’Interins, que fa setmanes que pressiona per aturar els acomiadaments, continuarà amb les mobilitzacions ja que consideren que “s’ha obert una crisi institucional i política” perquè el Consell Social ha intervingut en competències del Consell de Govern de la universitat, per exemple, en l’àmbit de la distribució de recursos.

En un comunicat, l’Assemblea ha criticat que s’hagi deixat sense dotació pressupostària els interins amb contracte vigent i que es decideixi sobre la plantilla de la institució pública. A més, assenyalen que la proposta de reduir sou i jornada, castiga el col·lectiu més vulnerable entre els treballadors del centre.

Paral·lelament, aquest dilluns a la nit, una quarantena de professors de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) s’han tancat al centre en senyal de protesta contra el Rectorat. El col·lectiu assegura que ho fan com a mostra de suport i continuïtat als moviments que hi ha hagut en les últimes setmanes a la UPC i la tancada que s’ha celebrat a l’edifici del rectorat a Barcelona.