Alumnes, pares i professors de fins a cinc centres d'educació primària i escoles bressol del Carmel han desafiat la pluja i han fet una cassolada per protestar contra les retallades i la futura llei educativa, la LOMCE. Diuen que no havien viscut mai una situació similar. LAURA LUCENA, professora de l'Escola Xarlot "Les hem vist de tots colors però com aquesta vegada cap. Estem veient perillar el nostre model d'escola" GEMMA CAMBRA, mare "Creiem que si retallen els seus horaris, els seus sous i retallen els professionals, els nostres fills deixen d'estar ben atesos" Els més petits, però, no són els únics que ho pateixen. També els centres de secundària s'han mobilitzat avui, com l'Institut Ferran Tallada, on s'han fet activitats reivindicatives durant tota la tarda. La intenció és sopar al centre i acabar la tancada cap a la mitjanit. Els treballadors estan farts del tracte que reben com a col·lectiu i els alumnes els donen suport. MARTA GARCIA, professora de l'IES Ferran Tallada "Ens sembla molt injust que els professors haguem anat perdent el nivell adquisitiu però a més a més condicions laborals dignes" AINA PAREREDA, alumna de l'IES Ferran Tallada "Estem farts que ens retallin. Ens deixen sense substituts, ens privatitzen l'educació quan creiem que ha de ser un servei públic i de qualitat". El col·lectiu educatiu ja ha mostrat la seva intenció de continuar la lluita mentre la situació no canviï.

La comunitat educativa catalana, que la setmana passada va anunciar que s’adheria a la vaga estatal prevista per al dia 9 de maig, ha convocat aquesta setmana diverses accions de protesta que acabaran en una manifestació diumenge al centre de la ciutat i culminaran amb l’aturada. Tant el professorat com les associacions de pares i mares rebutgen els ajustos pressupostaris que s’han aplicat i els que es preveuen en l’ensenyament públic i també critiquen la coneguda com a “llei Wert”, que titllen de “retrògrada”.

Aquest dijous, 25 d’abril, s’ha fet una crida a pares, alumnes i professors a ocupar els centres educatius un cop acabin les classes per no interferir en l’activitat habitual de les escoles. A partir de les 17 h, a diverses escoles i instituts de la ciutat s’han convocat tancades, xerrades i protestes al carrer. L’acció arriba l’endemà de conèixer-se el dictamen del Consell d’Estat, que és contrari al fet que la llei pugui obligar la Generalitat a pagar l’escola privada als pares que vulguin escolaritzar els fills en castellà.