El número 6 del carrer d’en Rauric, al barri Gòtic, torna a lluir des de fa dos mesos l’emblemàtic Picasso de cartró pedra que dona la benvinguda a la botiga El Ingenio. Aquest establiment, que va obrir a la primera meitat del segle XIX, va tancar portes a finals del 2017. Es tracta d’un comerç que et transporta al passat. Les joguines i articles que ofereix així com el mobiliari i decoració et conviden a retrocedir a la infantesa o imaginar com jugaven els nens fa un segle.

Un punt i seguit per a El Ingenio

La botiga El Ingenio, ubicada al cor del barri Gòtic, va obrir el 1838. Després de passar per diferents mans semblava que, a finals del 2017, va abaixar persianes definitivament. Però el possible tancament al final s’ha quedat en un canvi de propietari. Fa dos mesos que aquest establiment singular torna a funcionar. L’empresari Lluís Sala n’ha agafat el relleu.

Una botiga que et convida a somiar

El responsable de l’establiment però és Joan Pozo. Ell recorda haver-hi anat a comprar de petit i per això coneix molt bé el negoci. Tot i això assegura que “és molt difícil descriure aquesta botiga perquè és una botiga que quan hi entres pel llindar de la porta et transporta a dècades enrere, gairebé potser fins a un segle. És una botiga que és màgica, que il·lusiona, que convida a somiar i a imaginar”.

Ambient noucentista

L’estètica noucentista d’El Ingenio, així com els articles i joguines que s’hi ofereixen, ajuda a recrear l’ambient que ens trasllada al passat. Però del passat és només l’ambient, ja que a la botiga no es venen joguines antigues, tal com explica Joan Pozo. “Són reproduccions fidedignes de joguines originals. Aquelles joguines amb què jugaven els nostres avis i els besavis, però són productes fets actualment amb els models antics i pintats de nou”.

El taller com a projecte de futur

Les figures de cartró pedra i els capgrossos han estat sempre vinculades amb El Ingenio. Recuperar el taller de fabricació n’és un dels projectes de futur. Segons el gerent de la botiga, “la intenció és habilitar el taller de manera que una persona que visiti El Ingenio pugui també visitar-ne el taller. No es descarta tampoc organitzar visites escolars o fer tallers per a adults i nens”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a