“El projecte per fer reviure la botiga emblemàtica El Ingenio del carrer d’en Rauric no ha estat viable i l’establiment ha tancat per causes de força major”. D’aquesta manera han fet saber en un comunicat aquest dimarts els responsables el tancament d’aquesta emblemàtica botiga de capgrossos i gegants.

Al març passat va passar a mans del Teatre Museu El Rei de la Màgia, al carrer de les Jonqueres, que també és propietari de la botiga El Rei de la Màgia, al número 11 del carrer de la Princesa, però no ha pogut ser. I afegeixen en el comunicat que “Després d’estar més d’un any treballant i lluitant molt il·lusionats per un futur estable hem hagut de claudicar davant la impossibilitat personal de continuar invertint per poder superar aquests moments de crisi sostinguda, però també ha estat decisiva la negativa de la propietat a fer alguna revisió o adequació temporal a les condicions econòmiques pactades, més encara quan està previst que la rehabilitació de la finca dificulti la normalitat de l’activitat.  Per tot això no hem tingut més remei que tornar les claus”.

El Ingenio va néixer l’any 1838 al Gòtic. Bona part dels capgrossos i els gegants que es poden veure a les festes majors dels municipis catalans s’han creat al taller d’aquesta botiga històrica al número 6 del carrer d’en Rauric. En els últims anys també el circ i les disfresses van trobar un lloc al costat de les figures de cartró pedra. A partir del primer trimestre del 2018, el material d’El Ingenio el podreu trobar a la botiga El Rei de la Màgia.