Els responsables dels bars de la plaça d’Osca, a Sants, van demandar l’Ajuntament per haver reduït l’horari les seves terrasses. Des del maig del 2017 havien de retirar les terrasses una hora abans que la resta d’espais de la ciutat. Ara la justícia ha donat la raó als restauradors i anul·la la restricció. Defineix, així, que hi ha un únic horari de terrasses a la ciutat: de 8 a 0 h de diumenge a dijous, i de 8 a 1 h divendres, dissabtes i vigílies de festius.

El Gremi de Restauradors de Barcelona s’ha mostrat satisfet amb la sentència en primera instància, tot i que continuaran amb la restricció horària fins que no hi hagi una sentència ferma. Els propietaris dels establiments afectats reclamaran una indemnització per les pèrdues econòmiques ocasionades. La sentència s’ha sabut hores abans que aquest dimecres se celebri un ple extraordinari a l’Ajuntament sobre les terrasses de Ciutat Vella.

El precedent de Blai i Blesa

Aquest no ha estat l’únic cas en què una sentència judicial dona la raó als restauradors per l’horari de les terrasses. Ja va passar als carrers de Blai i Blesa, on també s’havia reduït l’horari de les terrasses i els restauradors van interposar demandes. En aquest cas, la justícia ja va intercedir a favor dels comerciants i l’Ajuntament va presentar un recursos d’apel·lació. Avui dia encara esperen la sentència definitiva.