Les nou màquines de l'Automàtica continuen en funcionament. Per primera vegada des de fa més de 50 anys, però, ho fan des d'un altre local. La complexitat i la delicadesa del material que calia traslladar, així com l'elevat cost, va portar els socis a iniciar una campanya de micromecenatge en què demanaven entre 12.000 i 15.000 euros d'ajuda. Finalment, la quantitat recaptada va superar els 16.000 euros. "Fins a l'útim moment no sabíem si fariem 'crowdfunding', ens vam plantejar deixar el projecte i no ens esperàvem aquest èxit, va ser molt emocionant." Precisament per agrair l'ajuda als prop de 300 mecenes, aquesta tarda els socis han obert les portes de la nova impremta per convidar els qui hi van participar. Actualment l'Automàtica està formada per 14 socis. Un d'ells és el Ferran Fandos, fill del fundador de la impremta, l'any 1963. Abans de començar la campanya de micromecenatge, explica, que es va arribar a plantejar tancar la impremta. Ferran Fandos, soci de L'Automàtica "Aquesta gent, agradable , molt il·lusionada per això em va canviar i ara m'hi trobo molt content perquè en realitat és el meu ofici." També s'hi han acostat a la inauguració alguns curiosos que han volgut veure de ben a prop el funcionament d'una impremta. En sortir, se'ls ha donat unes impressions com a agraïment al suport rebut.

La complexitat i la delicadesa del material que calia traslladar, així com l’elevat cost, va portar els socis a iniciar una campanya de micromecenatge en què demanaven entre 12.000 i 15.000 euros d’ajuda. Finalment, la quantitat recaptada va superar els 16.000 euros. Alguns dels socis asseguren que no s’esperaven aquest èxit.

Prop de 300 mecenes van fer la seva aportació per ajudar en el trasllat de la maquinària. És per això que els 14 socis de L’Automàtica han volgut agrair-los les aportacions obrint aquesta tarda les portes del nou local a tots aquells que hi han contribuït. També s’hi han acostat a la inauguració alguns curiosos, interessats a conèixer de prop el funcionament d’una impremta tipogràfica, és a dir, d’aquelles en què els motlles de les lletres es col·loquen un a un per composar textos. En sortir, se’ls ha donat a tots unes impressions com a agraïment al suport rebut.