MANEL DOMÍNGUEZ, propietari del Bar Pirineus "Però sobretot el que defensem són els llocs de treball, un empresari no vol acomiadar ningú, no podem acomiadar els cambrers que estan amb nosaltres des de fa tants anys treballant. No podem fer-ho. No podem ser desnonats d'aquesta manera. No podem ser desnonats."

El Bar Pirineus, a la cantonada de la travessera de Gràcia i el carrer de Bailèn, pot servir 24 comensals a la terrassa. Amb l’aplicació de la nova ordenança, però, la terrassa s’hauria de reduir a dues taules amb dues cadires cadascuna.

Manel Domínguez, propietari del negoci, considera que les reduccions de terrasses poden comportar acomiadaments. En aquest sentit, el president del gremi, Pere Chias, defensa que el consistori hauria d’haver donat més espai als bars “per poder mantenir els ingressos tot i la davallada del consum”.

Els Pirineus són un dels 2.000 establiments que han rebut cartes que els informen que han d’adequar la terrassa a la nova normativa en un termini de 30 dies. En cas de no complir-ho se’ls retirarien les llicències. El Gremi de Restauració considera que els terminis no corresponen als que s’havien pactat. Per la seva banda, l’Ajuntament diu que la normativa va entrar en vigor l’1 de gener i que els restauradors ja s’hi haurien d’haver adaptat.