L’hotel ocupa l’espai de l’antiga companyia tèxtil Marxan, al número 30 del carrer de Trafalgar, situat en una zona tradicionalment industrial i centrada en el sector tèxtil. L’edifici té una superfície de 3.000 m2, amb una façana d’acer i vidre totalment reformada. L’empresa ha rehabilitat de forma integral l’immoble i hi ha invertit gairebé quatre milions d’euros.

La directora de Yurbann Trafalgar, Norma Galofré, assegura que l’establiment és “ideal per dos tipus de clients: turistes estrangers que busquen experiències locals i clients autòctons que volen gaudir de la ciutat per sobre dels carrers i el trànsit”. L’hotel va obrir a mitjan novembre passat i té una ocupació al voltant del 80%, amb un preu mitjà per nit de 119 euros (sense IVA).

Un dels atractius de l’hotel és la terrassa amb vistes panoràmiques. Tot i que en principi està reservada als clients, la intenció és obrir-la al públic en general a partir de l’abril, quan s’hi ofereixi un servei de bar. La piscina sí que serà exclusiva per als qui comptin amb una habitació. L’establiment també disposa d’un restaurant, El Panarra, que serveix una carta de plats i entrepans.