Aquest espai, ara en procés de restauració, havia estat el claustre del col·legi de Sant Bonaventura. De l'escola franciscana del s. XVII, però, se'n conserven pocs vestigis. CESAR FUSTER, subdirector de l'Hotel Oriente "Es mantenen, el que són ara les habitacions dels clients. Són les antigues cel·les dels escolars o dels frares que hi havia. I l'espai del claustre, que està el saló Comtal, en queden les quatre columnes, estan embellides, policromades amb detalls eclesiàstics." Amb la desamortització de 1835, l'escola es va transformar en la Gran Fonda d'Orient, que amb els anys es va convertir en l'Hotel Oriente. CESAR FUSTER, subdirector de l'Hotel Oriente "La Fonda d'Orient recreava un antic palauet de la família Durio Italiana. Se'n conserven les vidrieres fetes a l'àcid, i els esgrafiats de les parets després de les arcades, unes vidrieres del saló glorieta, i el piano de cua que tenim de 1930." Ara fa uns set anys els propietaris actuals de l'hotel van començar la tasca de restauració de l'edifici. CESAR FUSTER, subdirector de l'Hotel Oriente "S'ha fet la façana complerta, tots els esgrafiats, i estem en restauració del saló Comtal." Amb aquests treballs volen que l'Hotel Oriente torni a recuperar l'esplendor dels seus millors anys, quan era punt de trobada de personalitats com Hans Christian Andersen, l'actor americà Errol Flynn, el torero Manolete o la soprano Maria Callas.

L’antic col·legi franciscà de Sant Bonaventura, en què s’impartia teologia i filosofia, va ser construït entre 1652 i 1670 i ampliat el 1779. Amb la desamortització de 1835 va ser convertit en la Gran Fonda d’Orient, que actualment es coneix com a Hotel Oriente.

El nou edifici va ser projectat per Eduard Fontseré el 1881, aprofitant algun element de l’antic col·legi, com el claustre, que ara fa de saló principal de l’hotel, o el refectori. De la façana de la Rambla en destaca el conjunt d’arcs de mig punt recolzats sobre pilastres estriades amb capitell jònic, afegits amb posterioritat. L’entrada principal és presidida per les escultures de dos àngels.