terrassa bar recollida

El Gremi de Restauració s’oposa que la Generalitat prorrogui el toc de queda més enllà del 9 de maig, quan previsiblement s’acaba l’estat d’alarma. En un comunicat asseguren que un toc de queda autonòmic, a través d’una modificació de la llei de salut pública, és “clarament anticonstitucional”.

Des del Gremi han anunciat que durant les properes hores es posaran en contacte amb el govern de Pedro Sánchez i també amb els grups parlamentaris del Parlament i el Congrés per traslladar-los el seu posicionament. Volen estudiar formes d’oposar-se al que consideren una “argúcia legal”. “Ni el govern d’Espanya ni l’oposició poden permetre que s’articuli un mecanisme clarament anticonstitucional per restringir els drets i llibertats del poble de Catalunya”, recull el text.

Insisteixen a reclamar que s’allargui l’horari de bars i restaurants

El Gremi de Restauració també explica que aquest dimecres es van reunir amb representants del govern i els van tornar a exigir “un nou pas en la desescalada” que inclogui el consum a bars i restaurants durant la tarda i la nit. El sector també va reclamar que s’allargui l’obertura dels establiments fins a la mitjanit, quan s’acabi l’estat d’alarma. El director del Gremi, Roger Pallarols, assegura que no entén “per què la Generalitat s’aferra al bloqueig econòmic. Aquesta limitació permanent de drets i llibertats públiques no és pròpia d’un sistema democràtic”, lamenta.