desnonament

(ACN) El Consell de Ministres ha aprovat prorrogar la prohibició d’impulsar desnonaments i de fer pujades “abusives” dels preus del lloguer fins al 31 de gener del 2021. També ha donat llum verda a la prohibició de tallar els subministraments a les persones vulnerables.

Els beneficiaris de les mesures seran els col·lectius vulnerables, entre els quals hi haurà aturats, afectats per ERTO, autònoms amb una reducció dels ingressos amb certs límits salarials i persones que tinguin una reducció de la jornada laboral. A més, s’inclou fins a la mateixa data la possibilitat d’acollir-se a una pròrroga de sis mesos del contracte de lloguer per als casos en què finalitzi ara.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia demanat no fer desnonaments durant els pròxims mesos. Ara bé, aquests dies s’estan veient llançaments a la ciutat perquè van impulsar-se abans que esclatés la crisi sanitària.

Cau l’ampliació de la moratòria hipotecària

Tot plegat es tracta d’una part de l’anomenat escut social impulsat pel Govern espanyol davant de la pandèmia i que no inclou, de moment, l’ampliació de la moratòria hipotecària. Aquesta mesura ha caigut per falta d’acord en el govern de coalició.

Això sí, s’han ampliat les mesures sobre grans tenidors respecte del lloguer. Els grans propietaris hauran de decidir entre treure el 50 % del lloguer o la reestructuració del deute, en almenys tres anys.