preu lloguer barcelona

(ACN) El govern obrirà aquest dimecres una línia extraordinària d’ajuts al lloguer per a menors de 36 anys. La convocatòria, dotada amb 6,7 milions d’euros, serà exclusiva per als més de 3.600 sol·licitants del bo jove que es van quedar sense rebre l’ajut per manca de pressupost.

Segons ha detallat l’Agència de l’Habitatge, el govern va rebre 28.384 sol·licituds, de les quals es van atorgar 13.468, se’n van denegar 11.226 i 3.683 es van quedar fora de la subvenció perquè la convocatòria havia esgotat els 29 milions d’euros que preveia. Aquests sol·licitants són els qui ara podran rebre la prestació de la Generalitat.

“Amb aquesta convocatòria extraordinària assolirem un 100 % de sol·licituds favorables cobertes per al 2022”, ha indicat la secretària d’Habitatge, Marina Berasategui. Les més de 3.600 persones a qui s’enfoca l’ajut rebran un SMS per informar-los de la nova línia d’ajuts. “La nostra responsabilitat era respondre i atendre’ls”, ha subratllat Berasategui.

Els mateixos requisits de la convocatòria anterior

Així doncs, aquest ajut extraordinari que obrirà aquest dimecres la Generalitat tindrà les mateixes característiques que la convocatòria que es va fer al setembre per complementar el bo lloguer jove de l’Estat.

Els requisits per accedir eren ser titular d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o habitació, tenir un salari màxim de 23.600 euros anuals i que el lloguer fos d’un màxim de 950 euros -1.100 euros en els casos de famílies nombroses-. L’import final de l’ajut no era lineal, sinó que podia ser d’una forquilla d’entre 20 i 250 euros mensuals, en funció de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposava el pagament del lloguer.

Convocatòria restringida

Tot i que l’executiu català va insistir que els ajuts no es concedirien per ordre d’entrada —de fet, aquesta punt era una de les principals crítiques al repartiment que va fer l’Estat—, fonts de l’Agència de l’Habitatge han admès que les 3.600 persones que van quedar desateses són les últimes que van accedir a la convocatòria. Ara bé, remarquen que amb la nova línia d’ajuts es cobriran el 100 % de sol·licituds de manera favorable.

La convocatòria asseguren que serà “restringida” i per accedir-hi caldrà aportar els rebuts de lloguer pagats el 2022. Així mateix, es revisarà que no s’hi acullin persones que ja van rebre la prestació de l’Estat o de la primera línia de la Generalitat. 

Pel que fa als beneficiaris de la primera convocatòria, la majoria, 9.459, corresponen a la demarcació de Barcelona. En total, s’han subvencionat 22,1 milions d’euros.