reunio nissan sindicats delegacio govern

Front comú del govern català i l’espanyol per salvar el futur industrial de la plantes de Nissan a Catalunya. Aquest dilluns representants de la Generalitat i del Govern s’han reunit amb els sindicats de CCCOO, UGT i CGT de Nissan per abordar la sortida a l’atzucac que suposa l’anunci de la marxa de l’automobilística. Els executius català i central han informat que han demanat a l’empresa japonesa que “obri nous espais de diàleg amb els treballadors i les administracions, més enllà del període de consultes establert i amb l’objectiu que puguin construir escenaris de futur a escala laboral i industrial”.

Compromís amb i sense Nissan

A la trobada —celebrada a la Delegació del Govern— hi han assistit representants del Ministeri d’Indústria i del Departament d’Empresa i Coneixement, que s’han compromès amb els sindicats a persistir en la cerca de solucions per a la planta de la Zona Franca. Les administracions han afirmat que tant si és amb Nissan com sense, treballaran en “futurs projectes industrials que garanteixin els llocs de treballs directes, així com els indirectes vinculats als proveïdors” de la companyia.

Dimarts, segona reunió de mediació de l’ERO

Mentre es busquen fórmules per salvar els més de 20.000 llocs directes i indirectes de Nissan, aquest dimarts està prevista la segona reunió de mediació entre l’empresa i els treballadors de l’ERO, que afecta 11.500 persones, el més gran de Catalunya. La primera trobada no va arribar a cap acord perquè els treballadors exigeixen la retirada de l’expedient de regulació d’ocupació perquè no volen negociar amb els acomiadaments damunt la taula. Treball ha proposat que també hi hagi mediacions els dies 21, 23, 28 i 30 de juliol.