Lliteres d'una casa de colònies

Els Departaments d’Educació i Afers Socials i Famílies han anunciat una línia d’ajuts per al sector de les activitats extraescolars i el lleure educatiu. D’aquesta manera, volen “pal·liar els perjudicis ocasionats per la pandèmia” del coronavirus i “afavorir la sostenibilitat econòmica del sector”. En àmbits com les cases de colònies o els albergs, es calcula que la facturació ha caigut un 80 %.

Segons la Generalitat, rebran diners totes les entitats i empreses que ho sol·licitin i compleixin els requisits, al contrari del que va passar amb les ajudes als autònoms. S’hi destinaran inicialment 20 milions d’euros, ampliables si és necessari. D’aquests, 500.000 es destinen a activitats de lleure educatiu de cap de setmana, 16.800.000 a activitats extraescolars i de lleure educatiu d’entre setmana, i 2.700.000 a les instal·lacions juvenils.

Tres modalitats

Els ajuts es poden demanar des d’aquest dijous, 3 de desembre, a les 9 del matí, i fins al dia 11 a les 20 h. La quantia que es rebrà depèn del tipus d’organització i de les activitats que s’ofereixin:

  • 500 € per als centres o agrupaments federats o inscrits al Cens d’Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut que fan activitats en cap de setmana.
  • 3.500 € per als professionals autònoms, empreses i entitats que fan activitats extraescolars i de lleure educatiu entre setmana.
  • 5.000 € per a entitats privades titulars o gestores d’instal·lacions juvenils inscrites al Registre de la Direcció General de Joventut.