Per alguns infants la plaça de Catalunya ja és una zona lúdica. Per Nadal, el nou govern muncipal vol organitzar-hi tot un seguit d'activitats per a les famílies. Substituiran la pista de gel que s'hi instal·lava des de fa quatre anys. L'alcaldessa considera que la pista no és ambientalment sostenible. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "El que no estem dient és que ho traurem i no hi haurà res, no, no. Hi haurà activitats a la plaça de Catalunya, que seran molt atractives, que estaran especialment orientades cap als nens i que seran gratuïtes." La modificació en els actes de celebració del Nadal a la plaça de Catalunya respon a un canvi de model que vol impulsar el nou govern. Expliquen que la campanya del proper Nadal serà de transició. Organitzaran activitats per tota la ciutat amb la col·laboració ciutadana, i esperen que a poc a poc guanyin protagonisme a la tradicional encesa de llums. Per la Fundació Barcelona Comerç la proposta de l'Ajuntament no és una alternativa a la pista de gel. Volen continuar fent-la en una altra ubicació. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "Ho lamentem, però col·laborarem. Tot i que no renunciem a una altra ubicació." Expliquen que la pista és una activitat d'èxit consolidat. L'any passat hi van passar més de 800.000 visitants, i que per això no hi volen renunciar.

En una entrevista a BTV, Ada Colau, va anunciar aquest dijous que la pista de gel no s’instal·larà a la plaça de Catalunya aquest Nadal

i es decanta per fer-hi activitats culturals i lúdiques per als més petits. Des de la Fundació Barcelona Comerç, però, no descarten buscar-hi una altra ubicació. El seu president, Vicenç Gasca ha explicat que l’any passat hi van passar més de 800.000 visitants, i que per això no hi volen renunciar.

La modificació en els actes de celebració del Nadal respon a un canvi de model que vol impulsar el nou govern. En aquesta nova etapa, s’apostarà per activitats culturals i lúdiques al carrer com a reclam per a dinamitzar el comerç de proximitat durant el període nadalenc i , a la plaça de Catalunya, està previst organitzar activitats gratuïtes per a un públic infantil i familiar.

El Comissionat de Comerç, Consum i Mercats, Miquel Ortega, ha demanat a les associacions de comerciants col·laboració a l’hora de portar a terme aquest canvi d’orientació en la promoció nadalenca. Per explicar aquestes noves propostes per aquest Nadal, Ortega ja s’ha reunit, entre d’altres, amb la Confederació de Comerç de Catalunya, la Fundació Barcelona Comerç, PIMEC o la Cambra de Comerç. La Fundació Barcelona Comerç, segons ha explicat el consistori, ja ha estat convidada a participar en el procés de nova elaboració de propostes i a la Taula Tècnica de Nadal.