Les dades, recollides dels perfils personals dels alcaldes de les 50 ciutats més poblades de la Unió Europea, mostren que dels sis que superen els 200.000 seguidors a la xarxa de l’ocell, la meitat són dones. Les dues primeres posicions les ocupen l’alcaldessa d’origen gadità de París, Anne Hidalgo (382.747), i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (276.363). La batllessa de Madrid, Manuela Carmena (237.767), és la quarta més seguida, per darrere del napolità Luigi de Magistris (248.683).

Tot i que el perfil personal a Twitter de l’alcalde de Londres, Boris Johnson (72.607), no arriba als 80.000 seguidors, cal destacar que en el cas de la capital britànica existeix un compte corporatiu de la figura de l’alcalde, @MayorofLondon, amb més d’1,3 milions de seguidors, des del qual es fa el seguiment del dia a dia de els activitats del batlle.

Dels alcaldes de les 50 ciutats més poblades de la UE, 36 tenen un perfil personal de Twitter a nom seu i hi són actius. Destaca l’absència de batlles com Michael Müller, a Berlín, la segona ciutat amb més població al darrere de Londres. Alcaldes d’altres ciutats molt poblades, com Viena (Michael Häupl), Varsòvia (Hanna Gronkiewicz-Waltz) o Munic (Dieter Reiter), tampoc no tenen un perfil propi actiu.

Homes i progressistes

Tot i que els dos primers llocs pel que fa al nombre de seguidors els ocupen dues dones, a la resta de la llista només n’hi ha cinc més, que representen menys d’un 20% del total. A més, prop de tres quarts dels alcaldes són de tendència progressista o de centreesquerra. Per trobar els primer alcaldes conservador a la llista cal anar fins a la vuitena posició, ocupada per Boris Johnson (Londres, Conservative Party) i l’onzena, on hi ha Paco de la Torre (Màlaga, Partit Popular).

Itàlia i Espanya estan representades amb sis alcaldes cadascuna entre els més seguits a Twitter de les 50 ciutats més poblades. Destaca el cas dels italians, que ocupen cinc dels 10 primers llocs de la llista.