Aquest és el nou govern de Sant Martí. El regidor, l'arquitecte urbanista Josep Maria Montaner; el gerent, José García, i el conseller tècnic, Marc Andreu, estableixen les prioritats del mandat municipal. Reformular el passeig marítim per acostar la platja a la ciutat, en serà una. JOSEP MARIA MONTANER, regidor de Sant Martí "Que es converteixi en un front marítim coherent, molt més articulat, que seria en el sentit del mateix front, de la connexió dels barris lògicament reforçant un esperit del programa electoral de Barcelona en Comú que sigui molt públic." S'estan reunint amb associacions i entitats per definir l'agenda política dels quatre anys següents. Cobrir les necessitats bàsiques dels veïns de barris com el Besòs o la Verneda, donar un ús cívic als solars en desús o destinar pisos de lloguer social als immigrants que viuen en assentaments són algunes de les mesures més destacades que volen dur a terme. Continuaran, a més, amb el desenvolupament de l'eix Pere IV i revisaran el projecte de la plaça de les Glòries, asseguren, sense alentir-ne l'execució. JOSEP MARIA MONTANER, regidor de Sant Martí "Que tot el que està previst es pugui fer amb una certa rapidesa i eficàcia, però també que es millori tot el que sigui millorable dins dels marges que els planejament ens permet. Lògicament, sempre sense hipotecar, perquè segons quins canvis podien endarrerir mesos i anys les obres." El que sí que han fet ja és, per exemple, iniciar les inspeccions de soroll nocturn a les terrasses de la rambla de Poblenou i revisar i obrir les fonts públiques del districte que estaven tancades per pal·liar la calor de l'estiu.

Montaner vol destinar esforços a cobrir les necessitats bàsiques dels veïns amb dificultats i proposa donar un ús cívic als solars en desús o destinar pisos de lloguer social als immigrants en assentaments. Com a encarregat de l’Àrea d’Habitatge de l’Ajuntament també treballarà en aspectes com aquest en tot àmbit de ciutat.

En l’aspecte urbanístic, el nou regidor té sobre la taula grans projectes com el de la plaça de les Glòries, que revisarà sense aturar-lo. També el de l’eix Pere IV, que desenvoluparà donant prioritat a la part del carrer més propera al barri del Besòs i el Maresme.

Acostar la platja a la ciutat i posar-la a disposició dels veïns és un altre dels reptes que s’ha fixat Montaner per a aquest mandat. Era, de fet, un dels punts del programa de Barcelona en Comú a les eleccions. Per això proposa reordenar el litoral de manera que sigui un espai ciutadà més accessible i transitable tant a peu com en transport públic.

Catedràtic de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, expert en urbanisme, articulista i autor de més de 40 llibres  sobre la matèria, Josep Maria Montaner va entrar a la llista de Barcelona en Comú com a independent.