Alfred Bosch i Jaume Collboni van donar suport a la investidura d'Ada Colau ara fa un mes i avui ja han arribat el primer acord a tres bandes. Per divendres que ve han convocat un ple extraordinari en què es debatran temes de ciutat que, segons l'alcaldessa, no poden esperar més. L'eix principal serà la lluita contra la pobresa i les desigualtats socials, amb mesures que els tres partits estan discutint per posar-les en una proposta que pugui tirar endavant amb el màxim consens. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "La idea és impulsar un gir social a la ciutat de Barcelona amb el màxim consens per tal d'eradicar la pobresa i combatre les desigualtats. Sentar les bases i que aquest sigui el primer tema que es debati." En el ple també es parlarà de turisme per crear un consell municipal que abordi aquest debat. A més, es votarà un acord per modificar l'ordenança de terrasses, que els tres grups creuen que no està ben feta. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Jo crec que ha de quedar molt clar el missatge polític que sortirà d'aquest plenari: que s'ha de modificar i que la que està vigent s'ha d'aplicar amb la màxima flexibilitat possible." Tots han remarcat que són només acords puntuals entre els tres partits basant-se en el programa, però que més enllà d'això NO hi ha cap pacte estable. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "El que aquí veieu és el que hi ha, ja es va veure en el ple d'investidura. Des d'aquesta voluntat de consens i diàleg treballem amb les que tenim més acords programatics." Colau farà la setmana que ve una ronda de contactes amb tots els grups per oferir-los diàleg. El ple coincidirà amb la sessió extraordinària sobre els jocs d'hivern que Esquerra i PSC van reclamar al costat de Convergència.

Ada Colau ha explicat que “una de les prioritats claríssimes” de Barcelona en Comú és la lluita contra la pobresa i la desigualtat i ha volgut que el primer tema que es discuteixi al plenari sobre aquest tema: “És oportú i pertinent no esperar al ple ordinari. Era important que el primer ple extraordinari abans de juliol fos aquest”.

L’alcaldessa ha dit que el ple de divendres portarà dos acords: la creació del Consell Municipal del Turisme i l’inici de la revisió de l’ordenança de terrasses. Sobre pobresa, Colau ha dit que es presentaran propostes més generals i que la lluita contra aquest fenomen serà complexa i a llarg termini.

Els tres grups han decidit agrupar aquests temes en un sol plenari extraordinari, que es farà el divendres 24 de juliol. Després del plenari se n’iniciarà un segon sobre la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern a Barcelona, que la setmana passada van sol·licitar conjuntament el PSC, CiU i ERC.

Alfred Bosch (ERC) ha assegurat que fa mesos que insistien a combatre les desigualtats socials i la pobresa. “Apostàvem que el primer ple del mandat es dediqués a abordar sobre igualtat social a Barcelona”. El republicà ha demanat un gir social amb el màxim consens que pugui assentar les bases que pugui acabar desembocant en un pacte de ciutat que suposi un gir.

Jaume Collboni (PSC) ha dit que entre els tres grups hi ha punts de coincidència bàsica. “Superar les desigualtats creixents fruit d’anys de polítiques neoliberals”. Els socialistes garanteixen el suport a les mesures socials que s’impulsin: “No hi ha combat a la desigualtat si no reactivem l’activitat econòmica”.

Sobre l’ordenació de terrasses, Colau ha reconegut que el govern té un problema “que no hem causat nosaltres”. S’ha mostrat disposada a ser flexible, però per imperatiu legal no es pot aturar la normativa. Ha dit que segons les dades de l’Ajuntament hi ha 4.500 terrasses i “ni la meitat complirien la nova normativa”.

Sobre la pista de gel, els tres grups coincideixen a assenyalar que buscaran alternatives amb els comerciants perquè s’hi facin activitats per atreure compradors “sense ocupacions de l’espai públic i de dubtosa sostenibilitat”.