"La rosa rosa, per la meva dona, i les altres tres, per tres amigues." "Aquestes les he comprat per a la meva mare i la meva filla." "Les roses per a la meva dona." "Para la nuera, para la nieta y para la señora." Per atendre tota la demanda, rere taulells com aquest l'activitat no s'atura ni un moment. Ofereixen roses per a tots els gustos, fins i tot de coloraines. Als estands, però, el to dominant és el més tradicional: el vermell. Es calcula que el 80% de les que es vendran avui seran d'aquest color. FIDEL POLES, floristeria Art japonès "La vermella sempre és la més comprada, cada any, és igual que en portis d'altres tipus, la vermella sempre és la que es vendrà més per Sant Jordi." "Al conjunt de la ciutat s'han instal·lat avui unes 4.000 parades de roses. Aquí, a la Rambla, per tercer any consecutiu, només tenen autorització per vendre'n les floristeries habituals." Fora d'aquest carrer, però, hi ha parades d'allò més diverses. Hi trobem, per exemple, moltes entitats solidàries, que avui surten al carrer per recaptar fons o per acompanyar els qui en formen part cada dia. "Anem a recollir unes roses que ens dóna l'associació i un llibre i se'ls porta a les persones grans que estan soles i que pertanyen a l'associació." "He estat a punt de comprar-la a una paradeta de joves que es financen coses per a ells, però he decidit comprar-la a Amnistia Internacional." Les opcions són molt diverses, fins i tot per a aquells a qui no agraden les flors fresques, però no es volen quedar sense rosa. N'hi ha, per exemple, de caramel o en forma de joia.

Tot i que les roses de coloraines sempre es fan un lloc a les floristeries per Sant Jordi, el tradicional vermell sempre acaba guanyant terreny. De fet, en les més de 4.000 parades que s’han instal·lat a la ciutat es calcula que el 80% de les que s’han venut han estat de color roig. Els més originals també han pogut comprar roses en forma de caramel o de joia.

Com cada any, els Amics de la Gent Gran han posat a la venda roses solidàries, de feltre i tela, per recollir fons per a l’associació, que lluita contra la soledat i la marginació social de la gent gran. Com ells, moltes organitzacions han aprofitat el dia de Sant Jordi per recaptar diners i destinar-los a projectes socials. Ho han fet des d’entitats d’abast mundial com Amnistia Internacional fins a grups de joves que han muntat una parada al barri amb l’objectiu de finançar activitats pròpies.