Les casetas, la festa i les atraccions tornen a la 48a edició de la Feria de Abril de Barcelona, que se celebra des d’aquest divendres, 26, fins al 5 de maig al Parc del Fòrum. Enguany, es vol potenciar l’esperit original de la Feria perquè sigui un punt de trobada de la cultura i folklore andalusos. Per això, aquesta edició hi augmentarà el nombre de casetas d’entitats associades.

El recinte està dividit en dues zones principals: la part del Real (on hi ha un centenar de casetas d’entitats, les zones de restauració i els espais comercials) i l’àrea de les atraccions (n’hi ha 125 i estan ubicades a la plataforma del zoo marí).

El tret de sortida de la Feria de Abril el marca l’encesa del Pòrtic, que s’ha fet aquest divendres, a les 21 h, amb la presència de les autoritats.

Una edició més feminista i solidària

La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), l’entitat organitzadora, ha volgut potenciar la seva responsabilitat social. D’una banda, s’ha activat un punt lila de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs per informar i assessorar contra la violència de gènere. L’objectiu és apostar per unes festes lliures de sexisme.

El factor solidari és una altra aposta de la Feria d’enguany. Una aliança amb la Federació Espectre Autista – Asperger de Catalunya ha permès tenir present aquest col·lectiu. El 29 d’abril i el 2 de maig les atraccions no posaran música ni sirenes durant dues hores, com a mesura de sensibilització i respecte cap a persones autistes, perquè puguin pujar a les atraccions sense por.