Des d’aquest dimarts a les 23 h els treballadors del servei 010 han tornat a la vaga indefinida. Recordem que van iniciar les protestes l’1 d’abril i que van decidir ajornar-la en espera d’una trobada amb l’Ajuntament que hauria d’haver ajudat a resoldre el conflicte. Segons Ana Bladó, delegada de Comissions Obreres a Qualytel, no hi ha hagut acord després d’aquesta reunió.

Els treballadors s’han reunit en assemblea a la plaça de Sant Miquel per decidir les futures accions del col·lectiu. De moment, la tarda de dimecres ja han fet la primera protesta: han assistit a un acte d’Ada Colau, que ha fet a la plaça de Can Fabra, per entregar-li un informe de la situació en què es troben. També preveuen fer accions semblants en actes de Jaume Asens i Gerardo Pisarello.

Un servei externalitzat

Actualment el servei de 010 està externalitzat a l’empresa Qualytel i el 28 de maig passarà a mans d’Atento. Els prop de 200 treballadors volen que se subrogui tota la plantilla i se’n millorin les condicions laborals i salarials. Demanen que se’ls contracti a temps complet i conservar l’antiguitat. Asseguren que els treballadors del 010 cobren la meitat que el personal de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i afirmen que el canvi d’adjudicació del servei pot suposar un empitjorament de les condicions actuals, amb sous més baixos i treballadors que poden quedar-se al carrer. Afirmen que en l’última reunió l’Ajuntament els va demanar més temps per resoldre el conflicte, però que, en canvi, es nega a seure en una mateixa taula de negociació els responsables d’Atento i els treballadors del 010. Per això, demanen que faci “una mediació real” en el conflicte.