El Gremi de Pastissers calcula que aquest 2019 es deuen haver venut unes 700.000 mones, una dada molt similar a la de l’any anterior. Es manté la tradició de menjar la mona com mana el Dilluns de Pasqua.

Els gustos, com cada any, són molt variats. Els ous de xocolata tradicionals sempre són un clàssic, tot i que molts clients busquen pastissos amb figures concretes. Enguany les més venudes representen dibuixos animats com ara la Patrulla Canina o la Peppa Pig. Les mones de futbol amb l’escut del Barça o amb figures de Leo Messi també s’acostumen a exhaurir a totes les pastisseries.

Un exemple és la pastisseria Boages, una de les més emblemàtiques del barri de les Corts. En aquesta pastisseria, amb més de 36 anys d’història, es preparen amb antelació, ja que tres setmanes abans de Pasqua ja comencen a rebre els primers encàrrecs personalitzats. Calculen vendre aproximadament 120 pastissos artesans i uns 200 ous de xocolata. Les vendes es mantenen cada any durant l’època de Pasqua.

Sant Jordi agafa el relleu a la mona de Pasqua

La Pasqua ha caigut enguany un dia abans de Sant Jordi i per aquest motiu les dues festes han quedat ajuntades. Segons explica Jaume Pagès, propietari de la Boages, la gent no comprarà la tradicional coca de Sant Jordi perquè encara s’estaran acabant la mona de Pasqua.