La presidenta de l’IMET i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament, Rosa Alarcón, demana a la Generalitat que les ajudes econòmiques que ha anunciat pels sectors afectats pel tancament de bars i restaurants arribi també al sector del taxi. Segons informa el consistori en un comunicat, “el taxi és un dels sectors més colpejats pels efectes de la pandèmia” a causa de la baixada de la mobilitat i de l’activitat econòmica, sobretot del turisme i l’oci nocturn. Les dades de l’IMET indiquen que la reducció dels ingressos del sector és molt elevada i “compromet la viabilitat econòmica, present i futura d’un servei públic de transport metropolità.

En el comunicat, el consistori explica que la reducció de demanda ha provocat també una sobresaturació de les parades de taxi i ha elevat el nombre de vehicles que circulen sense passatge i, per tant, augmenten la contaminació ambiental.

L’IMET alerta que les noves restriccions de mobilitat tindran un efecte negatiu en un sector format per més de 13.000 persones —la major part autònomes—, que ja es troba greument tocat. Per això, demana a la Generalitat que inclogui el taxi en el paquet d’ajudes “per garantir la supervivència d’un sector que fins ara realitzava més de 60 milions de carreres a l’any i transportava 93 milions de passatgers”.