aixeta aigua

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona demana que la nova taxa de residus es desvinculi del rebut de l’aigua perquè “no té sentit” i “no resulta funcional” per contribuir a la reducció dels residus. En un comunicat, l’entitat creu que tal com està plantejada la taxa actualment “no incentiva una bona actuació ciutadana” perquè s’aplica en funció del consum d’aigua a la llar. Per això, demana una implementació “més coherent” i, alhora, que l’Ajuntament millori el model de gestió de recollida de residus a la ciutat.

La FAVB també qüestiona que la taxa s’apliqui ara, en plena pandèmia pel coronavirus. “Ha arribat en el pitjor moment”, afirma Albert Recio, vicepresident de la federació. Critica que els sectors econòmics hagin pogut pagar menys taxes i que, en canvi, el govern municipal no hagi tingut “la mateixa sensibilitat” amb les famílies. “Potser haurien d’haver esperat una mica i aplicar-la amb més pedagogia“, ha insistit Recio.

Sobre l’encariment del rebut de l’aigua, la FAVB creu que és degut tant a la taxa de residus com a l’“error” o “maniobra” d’Agbar en aplicar el consum no facturat en un únic rebut. En la nota difosa per la federació, demana a l’empresa que rectifiqui sense esperar que els clients facin reclamacions.