(ACN) Aigües de Barcelona nega que hi hagi hagut qualsevol error en la facturació dels mesos del confinament i defensa que l’increment principal als rebuts és conseqüència de la nova taxa de residus de l’Ajuntament de Barcelona. La firma surt així al pas tant de les queixes dels usuaris com de la roda de premsa que ha fet aquest dimarts a la tarda el consistori de la capital catalana per atribuir els augments a una errada de la companyia.

Agbar admet que ha calgut fer lectures estimades a causa de la pandèmia, però subratlla que s’han fet seguint els criteris del reglament aprovat per l’AMB, per la qual cosa descarta que es pugui parlar d’error en cap cas.

La taxa es reflectirà en les pròximes factures

Fonts de la companyia han reiterat a l’ACN que l’increment principal de la factura és conseqüència de la nova taxa de recollida de residus a domicilis particulars, i han advertit que això es reflectirà en les pròximes factures.

Les mateixes fonts afirmen que si hi ha hagut qualsevol desajustament entre la lectura estimada i la real s’estudiarà cas per cas, però alerten de la dificultat d’una solució generalitzada. Consideren que qualsevol canvi o nou mètode que es vulgui aplicar necessitaria un canvi del reglament que hauria d’aprovar la mateixa AMB.