A la part nord de Ciutat Meridiana el paisatge que predomina als carrers més comercials són les persianes abaixades. La situació s’agreujarà després de les festes de Nadal, quan tanquin les dues últimes parades que queden obertes al Mercat de Núria. Per comprar una peça de fruita, una ampolla d’oli o detergent tan sols quedarà una petita botiga, que intenta satisfer els veïns que no volen sortir de la seva zona per omplir la cistella de la compra.

En Manuel regenta l’última botiga del Mercat de Núria, que fins ara feia de nucli comercial de la part alta de Ciutat Meridiana. Ell té previst continuar amb el negoci de la fruita al Mercat de l’Estrella però assegura que el futur tancament li sap greu sobretot per les clientes que ja fa més de 30 anys que atén. El tancament del mercat és tema de conversa a l’altra parada amb activitat, on la Josefa despatxa un bar. “No sé si em fa pena o em fa ràbia. El que és clar és que el barri ara està mort”, comenta.

L’únic lloc on es podrà omplir la cistella serà un petit comerç a tocar del mercat, amb oferta limitada tot i que ha anat creixent en nombre de clients a mesura que han anat tancant les botigues de l’entorn. La gent gran és la més afectada per aquesta situació, perquè el barri té forts pendents i a molts els costa moure’s fins a tocar de la plaça Roja, a la part baixa, on sí que hi ha supermercats.

Vista la situació, per a molts l’única opció és agafar el cotxe i anar fins al polígon industrial de Can Cuyàs, a Montcada i Reixach, on hi ha una gran superfície. És l’opció més còmoda per a alguns i, sobretot, més barata. Ciutat Meridiana és el barri més empobrit de Barcelona, i els desnonaments segueixen estant a l’ordre del dia.