Per sisè dia consecutiu, ni rastre de taules als pòrtics de la Boqueria. Només els tres establiments que en tenen permís les hi han instal·lat. Tot apunta, però, que la resta podran fer-ho en els propers dies, tan aviat com l'Ajuntament en tramiti la llicència provisional. És el que han acordat a primera hora del matí en una reunió a la seu del districte: el consistori analitzarà cas per cas de manera immediata i permetrà la instal·lació de taules a la via pública als locals que compleixin els requeriments de la normativa. Serà, això sí, una mesura provisional, en espera del pla d'ordenació singular de la Boqueria, un pla en què s'ha de seguir treballant al setembre i que, segons el consistori, no preveu retirar-ne els locals però sí ordenar l'espai. GALA PIN, regidora de Ciutat Vella "La idea no és canviar aquest tipus d'ús però sí fer que aquest espai públic sigui transitable i permeti l'accés al mercat. Ara mateix ens hem trobat amb un desordre important i crec que també els propis comerciants són conscients que hem de posar ordre en aquest indret." Els restaurados, per la seva banda, veuen amb bons ulls l'acord assolit avui. CLARA ALIAGUILLA "Els comerciants asseguren que la situació creada des de divendres és del tot insostenible i en alguns casos xifren la baixada de facturació entre un 60 o 70 %. En aquest context, alerten de la possible pèrdua de llocs de treball." HUMBERTO RUIZ, portaveu de l'Associació de Comerciants Pòrtics de la Boqueria "Salimos razonablemente contentos porque están atendiendo una situación muy urgente. Hay asociados muy preocupados, ya que un porcentaje muy elevado de la caja diaria está ligada directamente a las terrazas." I més enllà d'efectes econòmics, els restauradors asseguren aquestes imatges, de desenes de persones assegudes menjant en ple carrer, s'han fet habituals des que van retirar les terrassses, una escena que denuncien que deixa rastres com aquests.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha explicat que la intenció del consistori és convertir l’espai en un lloc més transitable i accessible a través de la regulació de les terrasses. Segons dades de l’Ajuntament, hi ha 23 locals a la zona. D’aquests, cinc no tenen cap tipus de llicència, 11 tenen llicència però cal avaluar si compleixen els requisits per tenir terrassa, tres tenen terrassa de manera legal i qautre estaven tancats en el moment de la inspecció.

Els propietaris dels establiments han expressat que estan “raonablement contents” amb la mesura, encara que sigui de caràcter provisional. De fet, alguns comerciants asseguren que han arribat a facturar la meitat dels diners els dies que no han pogut treure les terrasses.