Alguns dels veïns de l’entitat SOS Enric Granados estan en alerta sobre les conseqüències que poden patir a causa de l’obertura d’un nou restaurant. Es tracta del local Bellavista del Jardín del Norte, dels germans Messi i l’empresa Tapioles SLU. Un establiment nou inaugurat el cap de setmana passat, al qual correspon el jardí de l’interior de l’illa de les cases delimitades pels carrers d’Enric Granados, de Còrsega, del Rosselló i de Balmes.

Els veïns temen que el restaurant hi col·loqui taules o hi faci activitats que els puguin generar soroll. De moment, al jardí no hi ha moviment. De fet, segons l’Ajuntament, el restaurant no té cap llicència per fer cap tipus d’activitat al pati de l’interior de l’illa.

Segons els responsables del local, la intenció és fer alguna cosa al jardí, tot i que no se sap quan. De moment, estan pensant a què el podrien dedicar.

La inauguració de Bellavista del Jardín del Norte, el cap de setmana passat, va ser possible gràcies que el consell de districte de l’Eixample va concedir als promotors una llicència de bar restaurant, amb activitat complementària amb música de fons ambiental i altres actuacions en directe, amb data de la resolució 29/09/2015.

Els veïns diuen que l’ús d’aquest espai per part de l’establiment “trencarà el silenci actual de l’entorn, actuant com una caixa de ressonància, com ja passa amb les terrasses d’hotels propers situats a altres illes de l’Eixample”.

Els veïns i veïnes han manifestat el rebuig a aquest projecte mitjançant una recollida de signatures i la personació en l’expedient administratiu de concessió de la llicència d’activitat.

Als veïns propers al restaurant també els preocupa que el restaurant tingui terrassa al carrer d’Enric Granados. Segons l’Ajuntament, l’establiment no ha demanat cap permís per posar terrassa. En cas de fer-ho, només se li concedirien, com a màxim, sis taules.