Com cada any per aquestes dates, a la plaça de Sant Jaume un tancat anuncia que s’està instal·lant el pessebre, un escenari que en últims anys va acompanyat de certa controvèrsia entre aquells que defensen les propostes i aquells que les consideren irreverents. Sigui com sigui, Nadal no és Nadal a Barcelona sense el pessebre de Sant Jaume.

Divendres 24 veurem com és el pessebre de les festes de Nadal d’aquest any a la plaça de Sant Jaume que s’hi està instal·lant  i que darrerament s’ha convertit en un tema de conversa entre aquells a qui els agrada i aquells a qui no els agrada. De moment, aquest any, per les característiques concretes del projecte, hi ha més pistes de com serà.
Hi hem vist les figures clàssiques del pessebre com si estiguessin retallades en paper i enganxades en pals prims de de fusta, com si fossin escuradents gegants. Des de l’Ajuntament han volgut explicar-ho com si fos un bosc de joncs fet paisatge de pessebre. També un pessebre que es mou amb el vent i que assenyala un lloc sobre “el lloc central de la ciutat”, diu el consistori. El pessebre podrà contemplar-se a partir del 24 de novembre i fins al 7 de gener a la plaça de Sant Jaume on també hi ha l’abre, que es guarnirà com cal per a les festes.