Idees boges, disruptives i arriscades. Són una de les coses que es busquen en aquest taller d’innovació, una de les tres potes de l’iFest, un festival d’un dia de durada organitzat per la Generalitat amb l’objectiu de despertar l’esperit emprenedor en els joves. Hi participen prop de 3.000 joves d’entre 16 i 26 anys, estudiants de batxillerat, Formació Professional, graus universitaris, màsters i doctorats. S’han repartit en tres espais. L’auditori del Palau de Congressos, on alguns experts han ofert xerrades sobre el sector tecnològic; l’espai annex, on s'hi han exposat empreses i projectes; i la cúpula de Les Arenes, on els participants han hagut d’empescar-se projectes d’emprenedoria. D’aquest iFest ja n’han sortit propostes interessants, com la fabricació d’un motor que funcioni amb aigua salada o una de les triomfadores: una aplicació que converteixi les passes que fem quan caminem en descomptes per al transport públic o els impostos municipals.

Entre els participants hi ha hagut alumnes de batxillerat, formació professional, graus universitaris, màsters i doctorats. Tots ells s’han repartit entre l’espai Meet Inspiration —a l’auditori del Palau de Congressos—, on diferents experts han ofert xerrades sobre innovació; el Discovery Hall —a les zones annexes a l’auditori—, on s’han exposat projectes i empreses que basen la seva activitat en disciplines com la robòtica o les “smart cities”; i el Challenge Imagine —a la cúpula del CC Arenas—, on s’han fet tallers d’innovació disruptiva.

El director del programa Catalunya Emprèn, Pere Condom, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és convèncer els joves que poden fer aportacions a la societat i que aquestes poden ser “més sofisticades del que inicialment podrien haver previst”.