ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Cal que els cotxes continuïn circulant a les nostres ciutats, perquè formen part de la seva mobilitat, però cal que siguin menys contaminants. No hem de renunciar a l'objectiu de les zero emissions. En aquest sentit, l'aposta pel vehicle a gas o elèctric és senzillament indefugible." LUCA DE MEO, president de Seat "Creo que es una gran noticia. Hemos conseguido traer a Barcelona un laboratorio que se especializará en gestión digital del tráfico y monitorización de vehiculos. Compartimos con el ayuntamiento de Barcelona el mismo compromiso. Queremos conseguir una mobilidad más sostenible."

El laboratori de Barcelona, en una ubicació encara per determinar, estarà gestionat per Seat, i estarà especialitzat en la gestió digital del trànsit i la monitorització de vehicles. El president de Seat, Luca de Meo, ha qualificat de “gran notícia” l’obertura d’aquest centre a la ciutat on va néixer l’empresa. “Barcelona crea l’entorn perfecte per ser un ‘hub’ en l’ecosistema digital”, ha afirmat. El Grup Volkswagen té dos laboratoris a Wolfsburg i tres més a Berlín, Munic i San Francisco.

En la signatura de l’acord, l’alcaldessa, Ada Colau, ha destacat que el laboratori “reforça el lideratge internacional” de la ciutat en innovació. Colau també ha dit que cal avançar cap a “un ús més intel·ligent dels cotxes” i que l’aposta pel vehicle de gas o elèctric és “indefugible”. “Cal que els cotxes continuïn circulant a les nostres ciutats, però cal que siguin menys contaminants”, ha sentenciat. De Meo ha dit que comparteix el compromís de l’Ajuntament d’una mobilitat més segura i amb zero emissions.