Els propietaris dels negocis propers a la Via Lliure han celebrat avui més que ningú la Diada i l'acte que l'ANC ha organitzat al llarg de la Meridiana. Han estat més enfeinats que mai i pràcticament no donaven l'abast. JAIME empleat bar Andalucía ''Como cinco veces más o seis.El año pasado fue igual o un poquito menos. A ver...encantados los jefes...yo de puto culo'' ''voy de culo y ojalá esto fuera cada día y visca Catalunya'' LAIA ARCAS encarregada ISS ''No hem tingut temps de fer la valoració del dia, però si que esperem triplicar la facturació d'un dia normal'' En previsió de l'augment de clientela, molts locals havien contractat personal extra i han posat cadires i fins i tot barres a l'exterior. Però no només els establiments de restauració han fet negoci. També els comerços oberts habitualment els dies festius han fet avui l'agost. Els assistents a la concentració vinguts de tot Catalunya hi fan parada per agafar forces. ROMÁN LÓPEZ assistent Via Lliure Fa tanta calor que el primer que hem trobat és aquest Colmado, i hem comprat una mica d'aigua TONI asistent Via Lliure 'Hem baixat en autobús, hem menjat a casa i hem comprat unes cervesetes al paqui, que són més baratetes' També han tingut feina les paradetes de marxandatge independentista, els diners recaptats del qual aniran a l'entitat organitzadora de l'acte.

Els bars i restaurants propers a la Meridiana han celebrat més que ningú aquesta Diada. Els assistents a la Via Lliure, provinents de tota la geografia catalana, han omplert els seus locals i els han fet treballar més que mai. Però això revertirà positivament a la caixa d’aquests negocis. De fet, alguns han assegurat que avui triplicaran la facturació d’un dia feiner. És per això que alguns empresaris han contractat més personal o han posat terrasses a l’exterior.

També han fet l’agost els establiments que habitualment obren els dies festius, que han vist com assistents a la Via Lliure feien cues davant els seus comerços per poder reposar forces.

Els participants de la Diada no només han fet despesa en menjar i beguda sinó que també han comprat marxandatge a les parades de l’ANC. Els diners recaptats aniran a parar a les entitats organitzadores de la Via Lliure.