Els sindicats estudien iniciar les mobilitzacions la setmana que ve, concretament, el proper 5 de setembre. La direcció de Catalunya Banc no ha cedit en cap dels punts, i manté la intenció d’acomiadar 2.453 persones amb la indemnització mínima que marca la llei (20 dies per any treballat) i de retallar un 15% el sou a la plantilla que es quedi.

Els sindicats sospiten que la direcció vol realitzar l’ajust de la plantilla a l’entitat abans que Catalunya Banc passi a mans d’un possible comprador, i per això no accepta les propostes, entre les quals hi ha facilitar les prejubilacions i retardar els acomiadaments.

Els representants dels treballadors tramiten ja els permisos necessaris per manifestar-se el dia 5 de setembre des de la delegació del Govern a Catalunya, situada al carrer de Mallorca, fins a la seu històrica de l’entitat, ubicada a la plaça Antoni Maura, a la Via Laietana de Barcelona. Els sindicats també han fet una crida als empleats de l’entitat a vestir-se de negre tots els dijous mentre duri la negociació de l’ERO, en senyal de dol pels llocs de treball que es perdran i les oficines que es tancaran.