Pontegadea, la societat inversora d’Ortega, ha aconseguit de rebaixes un dels edificis singulars de la plaça de Catalunya. Ortega ha pagat 44 milions d’euros, un 33% menys del que costava. La finca té 8.500 metres quadrats, una terrassa de 700 m2 i 4.500 m2 de soterranis. D’aquesta manera l’empresari gallec ha estat ràpid en l’operació financera i s’ha avançat a empresaris russos que estaven interessats en la compra de l’edifici.

Una finca amb molts propietaris

L’immoble ha tingut en els darrers anys diversos propietaris i projectes. En només set anys va canviar de mans cinc vegades. Fins i tot, el 2010, va ser ocupat per denunciar-s’hi l’especulació immobiliària. El darrer projecte que s’havia previst era la construcció d’un hotel, però requeria una gran inversió per adequar tot l’espai. A mans d’Ortega, la finca podria tenir un ús comercial. De fet, és la tendència dels darrers temps a la plaça de Catalunya, que ha passat de ser un eix financer per convertir-se un eix merament comercial.

L’empresari compra edificis en plena crisi

Amancio Ortega va comprar el local comercial de l’edifici on hi ha actualment la seu d’Apple fa dos anys. Està previst que la companyia nord-americana ocupi l’espai fins a 2027, quan finalitza el contracte de lloguer. L’home amb més diners de l’estat i un dels més rics del món ja va comprar recentment la seu del BBVA a la mateix plaça de Catalunya i l’edifici de Burberry del passeig de Gràcia.