La Fundació Mobile World Capital ha ratificat avui el compromís de renovar Barcelona com la capital mundial del mòbil i com a seu del Mobile World Congress fins a l’any 2023, ja que el contracte actual finalitza el 2018. Tots els participants en la reunió han signat la proposta de renovar cinc anys més l’acord amb el GSMA, l’organitzador del Mobile, i l’alcaldessa, Ada Colau, l’ha entregat formalment a John Hoffman, conseller delegat del GSMA i màxim responsable del congrés.

Per primera vegada l’alcaldessa ha presidit la reunió del patronat de la fundació, que ha valorat molt positivament l’activitat de la Mobile World Capital i l’impacte sobre la ciutadania i la indústria. A la trobada també hi han assistit també el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el director general de la Fira de Barcelona, Agustí Cordón, el secretari d’Estat de Telecomunicacions, Víctor Calvo-Sotelo, i diversos representants d’empreses de telefonia, entre ells el vicepresident de Telefónica, Julio Linares.

La renovació del Mobile World Congress és una decisió que ha de prendre el GSMA aquest mateix juliol després que el govern anterior en presentés una proposta de renovació, i tenint en compte que al juny, ja després de les eleccions municipals, tots els grups excepte la CUP la van signar i ratificar.