Aquesta oficina va vendre al Nadal un viatge a Egipte per a una família, mentre que abans de les revoltes, acostumaven a vendre una trentena de paquets amb aquesta destinació. I ara, preveuen arribar a la Setmana Santa amb places lliures per als viatges al Caire. JAUME CUSCÓ, director adjunt de Viatges Bestours "No ha parat de baixar i no repuntarà fins que deixi d'haver-hi noticies durant uns mesos." Però precisament les revoltes, com les de la cèntrica plaça de Tahrir a la capital, atreuen un nou perfil de turista, que vol conèixer els escenaris de la Primavera Àrab. També persones amb un alt interès en l'arquitectura i la cultura del país. "Pot ser que els que hi van són els que tenen interés cultural. El que no hi va és el turisme massiu que sí que hi anava fa tres o quatre anys. Egipte havia baixat molt el nivell. Hi anava gent que no sabia a què hi anava." FRANCESC CARNENERO, president Associació Catalana d'Agències de Viatges "Egipte no ha desaparegut. Egipte està en els catàlegs dels majoristes, en la programació de les agències de viatges, està més atractiu que mai en termes de preu, perquè hi ha menys demanda i si ha menys demana, hotels i creuers fan esforços per atreure la gent." Les agències de viatges esperen prendre el pols al país durant les vacances de Setmana Santa, que és la temporada alta al Pròxim Orient, que servirà per saber si el turisme comença a repuntar o segueix estancat.

El turisme massiu ha desaparegut del país, segons el director de l’agència Bestours, que assegura que el perfil de turista ha canviat i que són persones amb un alt interès per l’arquitectura i la cultura egípcies. També ha sorgit un nou perfil de turista, que vol conèixer els escenaris de la Primavera Àrab.

Les agències de viatges esperen prendre el pols al país durant les vacances de Setmana Santa, quan és la temporada alta a Egipte i això servirà per conèixer si el turisme comença a repuntar o segueix estancat.